Many popular diets advise against eating anything white like pasta, rice, white bread, sugar However, cauliflower is a white food you can feel good about eating. It is very low in calories. 100 g of the fresh cauliflower head provides just 26 calories. Nevertheless, it comprises of several health-benefiting antioxidants and vitamins, in addition to be low in fat and cholesterol, High intake of this cruciferous vegetables is associated with a lower risk of some cancers. They contain phytonutrients that may help neutralize damaging toxins.
٢ كوب قرنبيط2 tablespoons chopped onions
٢ م ك بصل مقطع
One cup baby carrots
نصف كوب طماطم شيرىHalf teaspoon minced garlic
نصف م ص ثوم مفروم3 tablespoon fresh parsley
٣ م ك بقدونس فريش
1/2 teaspoon oregano
نصف م ص زعتر
Salt and pepper to taste
ملح و فلفل
4 tablespoon water
٤ م ك مياة
Oil spray
زيت اسبراى
Notes:
Quickly cooking cauliflower reduces the sulfur smell, preserves crispness and color and reduces the loss of nutrients. Steaming cauliflower will preserve its vitamin content better than boiling. To preserve whiteness, add 1 tbsp. of milk or lemon juice to the water, and don’t cook cauliflower in an aluminum or iron pot. The chemical compounds in cauliflower will react with the aluminum and turn the vegetable yellow
الطريقة
بعد غسل القرنبيط و تصفيتة يتم ضربة في الفود بروسيسور الي ان يكون في حجم الرز، يقشر الجزر ويقطع الي نصفين وتقطع بصلة الي قطع صغيرة
ترش طاسة بزيت و يشوح البصل ثم نضيف الثوم ثم نضيف القرنبيط و يقلب و تغطى الطاسة لمدة ٥ دقايق على نار هادية
. يوضع ملح و فلفل
في طاسة اخرى يرش اسبراى الزيت ووضع الثوم و لزعتر ثم البيبى جزر ويشوح ثم نضع ملح و المياة و يترك علي نار هادية الي ان يستوي ويشرب المياة
في طاسة اخرى يرش اسبراى الزيت و تضع الشيري طماطم مع ملح و زعتر و بقدونس فريش و يشوحوا
يقدم رز القرنبيط فوقة رشة بقدونس و بجانبة الجزر و الطماطم
يقدم الطبق مع فراخ او لحمة مشوية