Eggplant has an ability to help build strong bones and reduce symptoms of anemia, increase cognitive function, improve cardiovascular health, protect the digestive system, help lose weight, manage diabetes, reduce stress, protect infants from birth defects, and even prevent cancer.
Ingredients: المقادير
- One kilo eggplant
كيلو بتنجان - 4 tablespoons golden or basmati rice
٤ معالق كبيرة رز ذهبي الضحى او اي نوع رز مفضل - 6 big Tomatoes ( 2 cups tomato juice)
٦ حبات طماطم لعمل ٢ كوب عصير طماطم - 1/4 kilo minced meat
١/٤ كيلو لحمة مفرومة - 2 tablespoons minced onion
٢ م ك بصل مفروم - 2 1/2 cups mixed parsley, coriander and dill
كوبين و نصف خضرة - Salt, pepper to taste
ملح و فلفل حسب الذوق - 1/2 teaspoon dried coriander.
١/٢ م ص كسبرة ناشفة - 1/2 teaspoon garlic powder.
١/٢ م ص ثوم بودرة - 1/4 teaspoon nutmeg
١/٤ م ص جوزة الطيب
How to make the soup for cooking : كيفية عمل شوربة التسوية
Ingredients: المقادير
- 1/2 cup chicken stock
١/٢ كوب مرقة فراخ بيتي و ليست جاهزة - 1/2 cup water
١/٢ كوب مياة - 1/4 cup tomato juice
- ربع كوب عصير طماطم
- 1 tablespoon tomato paste
م كبيرة صلصة طماطم - 1/2 teaspoon garlic powder
نصف م ص ثوم بودرة - 1/2 teaspoon dried coriander
١/٢ م ص كسبرة ناشفة - Salt and pepper to taste
ملح و فلفل حسب الذوق
Method:
Hollow out each eggplant and set aside.
Rinse the rice with water and drain.
In a sauce pan, sauté the onion with teaspoon oil then add the minced lean meat, mix well and sauté over medium heat for 5 minutes till it’s cooked.
Add the rice, mixed parsley, coriander and dill, tomato juice, nutmeg, garlic powder, dried coriander, salt and pepper and simmer for one minute.
Stuff eggplant with meat mixture, being careful not to pack tightly .
For the Cooking Sauce:
In a small sauce pan, add the stock to the water and add the tomato juice, tomato paste paste and seasonings and simmer for one minute
Transfer stuffed eggplants to skillet with tomato cooking sauce and simmer, covered, carefully turning once, until rice is cooked through, 50 minutes.
:الطريقة
يتم تقوير البتنجان
يغسل الأرز و يصفى
يشوح البصل في م زيت صغيرة في حلة و يضاف اللحمة و تترك لتمام السوى تقريبا ٥ دقايق.
نضيف الأرز و الخضرة و عصير الطماطم و التوابل و تترك على النار لمدة دقيقة.
نحشو البتنجان مع عدم حشوة الى الاخر
:صوص التسوية
في طاسة نغلي الشوربة مع المياة و عصير الطماطم ثم نضيف صلصة الطماطم و التوابل و تترك على النار لمدة دقيقة.
نضع البتنجان المحشو في حلة و نصب علية شوربة التسوية و يغطى على نار هادية لمدة ٥٠ دقيقة