Mangoes are one of the most popular fruits all over the world, It is rich in pre-biotic dietary fiber, vitamins, minerals, and poly-phenolic flavonoid antioxidant compounds, Mangoes help in promoting good eye sight, Lowers Cholesterol and Clears the Skin.
Ingredients:
Biscuit layer: مكونات طبقة البسكويت
- 1 1/4 cup biscuit powder
كوب و ربع بسكوت دايجستيف لايت بودرة
- 1 tablespoon butter
معلقة كبيرة زبدة
- 2 tablespoon water
معلقتين مياة
Cheese ingredients: مكونات خليط الجبنة
- 1 cup mango puree divided into 2 halfs
كوب مانجو فريش مضروبة في الخلاط و مقسم
- 8 triangle light cheese
ثمانية قطع جبنة مثلثات لايت
- 2 tablespoons light cream cheese
معلقتين جبنة كوبيات لايت
- One gelatin squared paper
ورقة جيلاتين
- One low fat whipped cream powder
كيس كريمة ويب منخفضة الدسم
- 3 tablespoons brown sugar
ثلاث معالق سكر بني
- 2 tablespoons honey
معلقتين كبيرتين عسل
- One light yogurt
علبة زبادي لايت
Method
In a food processor place the light digestive biscuit and pulse well till if became a powder, add the butter and water and pulse again.
Firmly press mixture into bottom of a circle pan coated with cooking spray. Bake for 10 minutes then leave to cool.
Dissolve the gelatin sheet in a small bowl with some hot water (takes around 10 minutes)
Puree the fresh mangoes in the blender to make one cup.
Beat cheese and sugar with a mixer until smooth. Add yogurt; beat 1 minute. Add the low fat whipped cream, beat until mixture is creamy.
Slowly add the gelatin water into the mango puree and mix well, make sure u take away any undissolved small gelatin pieces
Mix half of the mango gelatin mixture with the cheese mixture with a spoon and Pour filling into prepared crust.
Top the filling with the rest of the mango puree mixture
Refrigerate for at least 8 hours.
: الطريقة
يفرم البسكوت في الفود بروسيسور الى ان يصبح عندنا كمية الكوب و تلت ثم نضيف الزبدة السايحة و المياة و نضرب الخليط مرة اخرى
يوضع البسكوت في بيركس دائري مدهون بالزيت و يخبز في فرن حرارتة ١٩٠ لمدة ١٠ دقايق
نذوب الجيلاتين مع مياة سخنة في بولة صغيرة لمدة ١٠ دقايق
نضرب المانجو في الخلاط الى ان يصبح بيورية
يضرب السكر و الجبنة ثم نضيف الزبادي ثم كريمة الويب منخفضة الدسم و نضرب جيدا
نضيف مياة الجيلاتين بعد تمام ذوبانة الى بيورية المانجو و نخرج اي قطع لم تذوب بعد
نضيف نصف خليط المانجو البيورية الي خليط الجبنة و نقلبة بمعلقة ثم نضيفة الى طبقة البسكوت
نضع نصف المانجو بيورية المتبقي فوق خليط الجبنة
توضع في الثلاجة لمدة ثماني ساعات
Follow me on Instagram: http://instagram.com/byreeham.shaker
Follow my Facebook page: https://www.facebook.com/Reeham.shaker.chef/