Salmon is an excellent source of Omega-3 fatty acids, which have major heart health benefits.
Salmon is a lean protein that fits nicely into a healthy diet plan. Replacing fatty red meats and junk food in your diet with salmon may reduce overall calorie intake, eventually helping you lose body fat.
Almonds contain lots of healthy fats, fiber, protein, magnesium and vitamin E. They can reduce hunger and promote weight loss.
Ingredients: المقادير
- 2 salmon
اثنين سلمون
- 1 egg
بيضة
- 1 tablespoon olive oil
معلقة زيت زيتون كبيرة
Breading طبقة اللوز
- ⅓ cup crushed almonds
ثلث كوب لوز مطحون
- 1 tablespoon dried oregano
معلقة كبيرة زعتر ناشف
- 1/2 teaspoon garlic powder
نصف م ص ثوم بودرة
- 1/2 teaspoon paprika
نصف م ص بابريكا
- 1/2 tsp salt and pepper
نصف م ص ملح و نصف م ص فلفل
Method:
- Mix breading ingredients together in large bowl, Set aside.
- Whisk egg in a separate bowl. Dredge the salmon in the egg, then the breading mixture.
- Add olive oil in a pan on medium to low heat. Once the pan is ready, add the salmon and let cook on one side for 3-4 minutes until golden brown, make sure to cover the pan with the lid during that. Flip and cook for an additional 2-3 minutes on the other side.
- Serve with your favorite veggies.
الطريقة
نطحن اللوز و نضيف الية التوابل و نقلبة
نضرب بيضة في بولة و نغطس السلمون فيها ثم نضعة في خليط اللوز و التوابل و نضغط علية جيدا الى ان يغلف تماما بالخليط
نضع زيت زيتون في طاسة على النار على درجة حرارة متوسطة الى هادية و نضع السلمون و تكون القشرة اعلى و نتركة ليستوي لمدة اربعة دقايق مع تغطيتة و تهدئة النار ثم نقلبة للجهة الاخرى و نتركة ليستوي لمدة ثلاث دقايق
يقدم مع سوتية و الف هنا