Celebrate Easter with this healthy Carrot cake pancakes, they are so fluffy and full of Carrots.
They are rich in vitamin A, Vitamin C, Vitamin K, vitamin B8, pantothenic acid, folate, potassium, iron, copper, and manganese.
Pancakes Ingredients: المقادير
- 8 tablespoons finely grated carrots
ثمانية م ك جزر مبشور
Wet ingredients: المقادير الساءلة
- 1 egg
بيضة
- 2 tablespoons honey
معلقتين عسل نحل كبيرة
- 1 cup skimmed milk+1 tablespoon lemon
كوب لبن خالي الدسم مضاف الية م ك ليمون
- 1 pack vanilla
كيس فانيليا
Dry ingredients: المقادير الجافة
- 1 cup whole wheat flour
كوب دقيق كامل
- 1 1/2 teaspoon baking powder
معلقة و نصف صغيرة بيكنج بودر
- Pinch of salt
رشة ملح
- ¾ teaspoon ground cinnamon
ثلاث اربع م ص قرفة
- Pinch of nutmeg
رشة جوزة الطيب
Cream cheese Topping
مقادير الصوص
- 3 1/2 tablespoons cream cheese, softened
ثلاثة و نصف م ك جبنة كريمة لايت
- 1 1/2 tablespoons honey
معلقة و نصف كبيرة عسل
- Pinch of ground cinnamon
رشة قرفة
Method:
- For the topping : With an electric blender whisk the cream cheese in a small bowl until it is soft then stir in the honey and cinnamon and blend again, Set aside.
- In a large bowl, whisk together the flour, baking powder, salt, cinnamon and nutmeg .
- In a food processor blend the wet Ingredients then add the carrots and blend then transfer to a bowl and add the dry ingredients and whisk with a hand whisker , Let the mixture rest for 5 minutes
- Lightly coat a large nonstick skillet with cooking oil and preheat over low heat.
- Using 2 tablespoons of batter for each pancake, place onto the hot skillet, and spread into a circular shape, Let the pancakes cook for 2 minutes, or until a slight skin starts to form around the edges and the bottom is light golden brown.
- flip with a spatula to the other side and Continue to cook for another 1 minute or until light golden brown on both sides.
- Place pancakes on an a plate and Top with cream cheese or only honey if your not into cream cheese.
الطريقة:
لعمل الصوص نضرب جميع المكونات بالمضرب الكهربائي و تترك جانبا
للبانكيك:
نضع المكونات الجافة في بولة و تقلب
نضع المكونات الساءلة في الفود بروسيسور و تضرب جيدا ثم نضيف الجزر و نضرب مرة واحدة ثم تضيف المكونات الجافة الى المكونات الساءلة و نقلب بالويسك اليدوي جيدا
نسخن طاسة على النار و نضع مقدار معلقتين كبيرة لكل بانكيك و تترك لتستوي على نار هادءة لمدة دقيقتين او الى ان يصبح العجين متماسك و الناحية السفلية تكون ذهبية ، نقلب البانكيك للجهة الاخرى و تترك لتستوي و تكون ذهبية.
ترش فوقها الصوص او عسل نحل عند التقديم
I made it it’s really delicious and nutritious
LikeLike
Thank u for the lovely comment, glad that u liked it❤
LikeLike