
Parsley benefits the body in many ways and has been considered a natural detox remedy.
The vitamins, minerals, and antioxidants found in parsley are helpful for strengthening immunity.
Ingredients: المكونات
- One organic chicken washed and drained
فرخة اورجانيك مغسولة و متصفية
- 2 medium sweet potato
ثمرتين بطاطا شراءح
- 4 medium carrots
اربع جزرات شراءح
- 6 medium zucchini
ست ثمرات كوسة شراءح سميكة
- 1/2 cup water
نصف كوب مياة
Marination: التتبيل
- 1 cup parsley
كوب بقدونس
- 1 green bell pepper
ثمرة فلفل اخضر الوان
- 1 big onion
بصلة كبيرة
- Squeeze of 4 big lemons
عصير اربع لمونات كبار
- 3 tablespoons mustard
تلات م كبيرة مسطردة
- 2 tablespoons ketchup
معلقتين كبيرة كاتشاب
- 1 tablespoon apple cider vinegar
م ك خل تفاح
- 1 1/2 tsp dried coriander
معلقة و نصف ص كسبرة ناشفة
- 2 tsp dried oregano
معلقتين ص زعتر ناشف
- 1/2 tsp garlic powder
نصف م ص ثوم بودرة
- 1 tsp paprika
م ص بابريكا
- 1/2 tsp Pepper
نصف م ص فلفل
- 1/2 tsp turmeric
نصف م ص كركم
- 1 1/2 tsp salt
معلقة و نصف ص ملح
Method :
- Wash chicken with flour and vinegar and drain.
- In a food processor blend all marination ingredients.
- In an oven deep tray or Pyrex place all veggies and mix with two tablespoons of the marination
- Start stuffing the chicken with the marination and make sure u place part of the marination beneath the skin.
- Place the chicken on top of the veggies then cover with foil and leave in the fridge for two hours.
- After two hours take away from the fridge and add half cup water to the veggies , cover with foil and place the chicken with the veggies in the oven for one hour at 200 degree temperature.
- Take away from the oven and remove the foil and place beneath the broiler for 5 minutes.
- Leave to rest for 10 minutes before serving.
الطريقة
تغسل الفراخ بالدقيق و الخل و تصفى
في الفود بروسيسور نضرب كل مكونات التتبيلة
في صنية فرن او بيركس نضع كل الخضار و نتبلة بمعلقتين من خليط التتبيل
نبداء تتبيل الفراخ و حشوها بمكونات التتبيلة مع الحرص على وضع جزء من التتبيلة تحت جلد الفراخ
توضع الفراخ فوق الخضار و تغطى بفويل و تترك في التلاجة ساعتين
بعد مرور ساعتين تخرج الصنية من التلاجة و نصب نصف كوب مياة على الخضار ثم تغطى الصنية مرة اخرى بالفويل و توضع في الفرن لمدة ساعة على درجة
حرارة ٢٠٠
بعد مرور ساعة تخرج الصنية من الفرن و ينزع الفويل ثم توضع مرة اخرى في الفرن تحت الشواية لمدة خمس دقايق
تخرج من الفرن و تترك الفراخ لتهداء لمدة عشر دقايق قبل التقطيع